Sådan bliver du klar til at indberette

Følg disse trin for at blive klar til at indberette via NemRefusion.

 • Brug dit NemID eller bestil en NemID medarbejdersignatur

  Virksomhedsejere, der ejer en enkeltmandsvirksomhed eller har tegnet et iværksætterselskab, anpartsselskab, aktieselskab eller anden virksomhedsform, kan bruge deres private NemID til at logge på NemRefusion.

   

  Hvis andre end virksomhedsejeren skal indberette for virksomheden, skal de anvende en NemID medarbejdersignatur. Er du i tvivl, om du kan bruge dit private NemID eller du skal bestille en NemID medarbejdersignatur? Så læs mere her

   

  Bestil medarbejdersignatur

 • Hvis du benytter NemID medarbejdersignatur, skal du have rettigheder til NemRefusion

  Hvis du benytter dit private NemID kan du gå videre til step 3. Hvis du benytter NemID medarbejdersignatur, skal du have rettighed til at anmode om refusion. Det er virksomhedens NemLogin-administrator, som tildeler rettigheder.

  Tildeling af rettigheder sker via NemLog-in/Brugeradministration på virk.dk

  læs mere om tildeling af rettigheder her 

 • Gå til virk.dk og log på

  Så er du klar til at indberette!

  Gå til virk.dk og vælg "NemRefusion – sygedagpenge" eller "NemRefusion - barselsdagpenge", eller klik på knappen herunder.

  GÅ TIL INDBERETNING

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan tilmelder jeg mig NemRefusion?

For at komme igang med NemRefusion kan du med fordel læse denne vejledning:

Hvordan kommer jeg igang med NemRefusion?

Se mere
Se mindre

Har jeg de rigtige programmer på min computer?

NemRefusions Virksomhedsdialog er en web-baseret løsning til desktop brug, der er optimeret til en skærmopløsning på mindst 1024 x 768 pixel. Det er derfor vigtigt, at din browser er af nyere dato og sikkerhedsmæssigt opdateret. Bemærk at mobile enheder endnu ikke understøttes.

Følgende browsere er testede, godkendt og supporteret til brug af NemRefusion. Anvendelse af andre browsere supporteres ikke.

Microsoft Internet Explorer 9, 10 og 11

-      Ønsker du at opdatere din Internet Explorer browser, klik her.

Mozilla Firefox (det er altid de to seneste versioner, der er understøttet)

-      Ønsker du at opdatere din Mozilla Firefox browser, klik her.

Google Chrome (det er altid de to seneste versioner der er understøttet)

-      Ønsker du at opdatere din Google Chrome browser, klik her.

Af hensyn til anvendelsen af NemID medarbejdersignatur, skal der også være Java software (JRE) installeret, hvilket du kan læse mere om på NETS hjemmeside her.

Bemærk, at Google Chrome (fra 15. april 2015) og Microsofts nyeste browser i Windows 10, Microsoft Edge, ikke understøtter Java. I disse tilfælde kan du i stedet bruge NemIDs nøglekort (læs her), eller bruge Internet Explorer 11 / Mozilla Firefox, der understøtter JAVA.

 

Vi anbefaler desuden, at du tilføjer *.Virk.dk til "Tilladte websteder", når du bruger NemRefusion.

Se mere
Se mindre

Hvad skal den fraværende gøre?

Hver gang en arbejdsgiver eller a-kasse signerer en anmeldelse af syge- eller barselfravær eller ny refusionsanmodning, udsendes der automatisk et såkaldt underretningsbrev til den fraværende, som indeholder en kopi af de indberettede oplysninger. Underretningsbrevet tilgår den fraværende med henblik på kontrol af de indberettede oplysninger.

Der udsendes ikke underretningsbreve i forbindelse med løntilskuds- eller fleksjobrefusion.

Hvem gør hvad med underretningsbrevene?

Den fraværende skal læse underretningsbrevet igennem og kontakte myndigheden, hvis de ikke er enige i oplysningerne. Der kan være tilfælde, hvor den fraværende skal afgive supplerende oplysninger, som er nødvendige til myndighedens sagsbehandling. Hvis den fraværende selv skal modtage syge- eller barseldagpengene, skal de udfylde en anmodning, som er indeholdt i underretningsbrevet.

Sammen med selve indberetningen, stiller NemRefusion automatisk brevet til rådighed for myndigheden.

Kan arbejdsgiveren se underretningsbrevene i NemRefusion?

Hverken arbejdsgiveren eller a-kassen kan se underretningsbrevet. Det skyldes, at underretningsbrevet bl.a. fungerer som en kontrol af indberetningen.

Se mere
Se mindre

Hvornår lukker en sag i NemRefusion?

Der er forskellige lukkeregler i NemRefusion afhængigt af, hvad der er indberettet. Hvis du er a-kasse eller arbejdsgiver, der ikke udbetaler løn under fraværet (sygdom eller barsel), skifter sagen status fra Åben til Lukket, du har signeret anmeldelsen.

Hvis du er selvstændig eller arbejdsgiver, som udbetaler løn under fraværet (sygdom eller barsel), står sagen åben indtil du har angivet enten en dato for sidste fraværsdag eller en dato for lønstop og du har modtaget den sidste refusion. Hvis der ikke har været søgt om refusion på sagen i 7 måneder, lukkes sagen ligeledes.

Er der tale om en fleksjob- eller løntilskudssag lukker sagen, hvis du har angivet en dato for fratrædelse i en anmeldelse og datoen er oprundet. Hvis du ikke har anmodet om refusion på en fleksjob- eller løntilskudssag i 6 måneder, lukkes sagen. En måned før sagen lukkes, modtager du en besked om den kommende lukning.

Se mere
Se mindre

Hvad er system-til-system indberetning?

System-til-system adgang er når dit løn-, HR- eller fraværssystem kan sende data direkte til NemRefusion. På den måde slipper du for at indtaste data på Virk.dk.

Se mere
Se mindre